Nyhetsbrev for september og oktober- 21

HEI PÅ DEG!

Da er vi tilbake etter en lang, fin sommer. Det er en glede for oss å fortelle at vi åpner opp miljøet for Innom stikk på onsdager, kl. 10.00 -14.00 og torsdager kl. 14.00 -18.000, fra og med 08. september. Husk å holde 1. meters avstand, og ikke møt opp hvis du er forkjølet eller uvel.

Vi gleder oss til å treffe dere igjen i stua.

Dersom du trenger en prat, kan du kontakte oss for å avtale enesamtale her på senteret, eller på telefon/ sosiale medier (Teams, o.l), eller vi kan ta oss en tur ute i det fri. Kontakt oss på vårt vanlige tlf.nr. 51 97 19 00, eller tlf.nr. 926 57 203 for å avtale. Vi følger de fastsatte smittevernreglene; se vår hjemmeside www.nok-sorvest.no

Vi er her fortsatt!

På hjemmesiden under «Aktivitet» ligger kalenderen vår, og der finner du de forskjellige aktivitetene vi har å tilby fremover.

 

Endelig høst og fargespill i naturen.

Endelig er det høst og vi gleder oss til gode samtaler i stuen og mer summing i lokalet. Samfunnet åpner seg mer og mer opp! Vi må passe på å forholde oss til smitteregler og vi håper at dere som vil bruke stuen syns det er ok at vi kan registrere dere med navn og telefonnummer. Vi kommer bare til å bruke det for å gi beskjed om det skulle komme noe smitte inn på huset. Vi har fortsatt høyt fokus på at senteret skal være en trygg og god plass å komme. Også i forhold til smitte.

Nå i høst blir det ikke vanlige temakvelder. Dette er rett og slett for det skjer så mye annet som vi har gleden for å tilby dere helt gratis. Seminar for verdighet, messe for verdighet og Pappas hemmelighet. Gode arenaer for både å lære å møtes alle. Vi minner om at alle arrangementene er i samarbeid med andre og det vil være både ansatte fra oss, andre fagpersoner, andre interesserte og viktigst av alt, brukere av Nok. Sør-Vest på alle av dem 😊

Nå er vi fulltallige igjen på senteret og vi gleder oss sammen til å både treffe igjen gamle kjente og bli kjent med nye i vårt flotte stueområde. Og så har vi fortsatt oasen om du ønsker å sitte litt for deg selv å lese eller bare være!

Gleder meg til at vi sammen gjør dagene enda bedre.

Mvh

Lasse.

 

 

Nyansatte:

Vi har også fått en ny kollega siden sist, Irene. Her er noen ord fra henne.

«Hei til dere!

Jeg er 43 år, har to tenåringer og bor i Stavanger. Jeg er glad i musikk, kultur og gode venner.

Jeg har gjennom mine 20 år som sosial arbeider fått lov til å treffe barn, unge og deres familier i krevende livssituasjoner. Nå er jeg klar for å møte dere.

Irene»

 

Vi er og så heldige å ha Ellen Sofie som vikar her hver onsdag og torsdag i miljøet/stuen frem til jul. Hun gleder seg til å bli bedre kjent med alle som bruker Innomstikken og ønsker å være kreativ sammen med dere alle og få til kjekke aktiviteter.

Vi ønsker våre nye kollegaer, Irene og Ellen Sofie, velkommen i gjengen.

 

Faste aktiviteter pr. i dag:

  • Enesamtaler
  • Gruppetilbud
  • Innomstikk, onsdag og torsdag

Hvis du har innspill eller ønsker ang tilbudet her på senteret setter vi pris på om du kontakter oss på mail eller sms.

Temakveld- koronastengt: er utsatt frem til januar- 22.

I løpet av høsten har vi planlagt flere grupper, Verdighetsseminar, og ett arrangement i samarbeid med Redd barna, Stiftelsen Dam og foredragsturneen, «Pappas hemmelighet» som erstatter temakvelden i november.

Hvis du har lyst å komme på noen av arrangementene er det fint om du gir oss beskjed dagen før pga smittevern tiltak. «Første mann til mølla» Du bruker sms 926 57 203 til påmelding.

 

 

 Annet:

Gruppetilbud oktober 2021 for unge, utsatte kvinner.

Vi hos Nok. Sør-Vest vil i oktober 2021 arrangere en temagruppe over tre onsdagskvelder for unge, utsatte kvinner mellom 16 og 23 år. Gruppen vil finne sted i Nok. Sør-Vest sine lokaler i fjerde etasje i Langgata 41, i Sandnes. Vi vil møtes på onsdager kl. 17.00 – 19.00.

Datoene blir:

  • Onsdag 06. oktober
  • Onsdag 20. oktober
  • Onsdag 27. oktober

Temagruppen er for deg som er mellom 16 og 23 år, som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Gruppen er for deg som ønsker å sortere det som har skjedd, for å kunne rette blikket fremover. Gruppen er for deg som ønsker å kunne snakke med andre som har opplevd seksuelle overgrep og få informasjon fra fagfolk som jobber med mennesker som har blitt utsatt for seksuelle overgrep.

 

Gruppetilbud november 2021 for menn, partnere/pårørende til personer som har vært utsatt for seksuelle overgrep

 Vi hos Nok.Sør-Vest vil i november 2021 arrangere en temagruppe over tre onsdags kvelder for menn som er partnere/ pårørende av personer som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Gruppen vil finne sted i Nok. sine lokaler i fjerde etasje i Langgata 41, i Sandnes. Vi vil møtes på onsdager kl. 17.00 – 19.00.

Datoene blir:

  • Onsdag 03. november
  • Onsdag 10. november
  • Onsdag 17. november

 

Nok. Sør-Vest er et gratis samtaletilbud for kvinner og menn som har opplevd seksuelle overgrep, og deres pårørende. Tilbudet er finansiert gjennom kommunene i Rogaland og Barne, Ungdoms- og Familiedirektoratet

Vi er opptatt av at deltakerne i gruppen skal være trygge – både på oss som gruppeledere, og på innholdet i gruppen. Vi ønsker derfor å gjennomføre forsamtaler med alle som er interessert i å være med i gruppen. Forsamtalene gjennomføres i Nok. Sør- Vest sine lokaler, eventuelt over telefon. Hvis du har spørsmål til opplegget, eller ønsker å melde deg på, så kan du kontakte oss på tlf.51 97 19 00, eller på epost: post@smiso-rogaland.no

Det er bindende påmelding og alle deltakere signerer moralsk taushetsplikt.
Det er fortsatt noen ledige plasser på begge gruppene. Ta kontakt med post@nok-sorvest.no om dette er noe for deg.

 

PS! Som alle arrangement for dere her på huset er det selvfølgelig gratis.

 

 

 

«Pappas hemmelighet» 

Mandag 29. november- kl. 18.00- 20.00 i KINOKINO i Sandnes.

Nok. Sør-Vest er stolte av at vi sammen med Vilde B. Hansen kan bidra til en gripende og givende kveld med utsatte menn som bakteppe.

Forfatter Vilde Bratland Hansen og hennes far Odd Werner Hansen holder foredrag om hvordan overgrepene Odd Werner ble utsatt for, har påvirket ham og resten av familien. De vil også snakke om hvorfor de forteller om sin historie i boken «Pappas hemmelighet». Etter foredraget vil Maja Mendoza fra Redd barna fortelle mer om de lokale tilbudene til utsatte og pårørende.

Da Vilde Bratland Hansen var 20 år, fikk hun vite at faren hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep fra han var ni til han ble seksten. Boken handler om hvordan en familie blir berørt av at far i familien har vært utsatt for seksuelle overgrep og ikke har fortalt noen om det.

Forfatter Vilde Bratland Hansen og hennes far ønsker vise hvordan tausheten rundt seksuelle overgrep påvirker barn som pårørende. De vil snakke om hva som gjør det særlig vanskelig for menn å fortelle om overgrep. Og ikke minst hvor viktig det er å fortelle om traumer for å kunne bedre livskvaliteten, til både utsatte og pårørende. Vilde og hennes far vil også formidle at det er mulig å mestre livet, på tross av traumene man er blitt påført.

Vi lar Finn Skårderuds omtale av boken gi en liten smakebit; «Pappas hemmelighet er en meget viktig bok om seksuelle overgrep og om hvordan det kan ramme flere generasjoner. En ærlig, personlig og også faglig bok som kan hjelpe andre.» – Finn Skårderud, psykiater, professor og forfatter.

Foredraget er gratis og varer to timer.

Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Redd barna og Stiftelsen Dam.

 

 

 VERDIGHETSSEMINAR:

Arrangeres i Folkets Hus i Stavanger  torsdag 7. oktober, kl. 10.00- 15.00. Det er fortsatt en del ledige plasser. Hvis du har lyst å være med kan du kontakte oss på mail  post@nok-sorvest.no eller sms 926 57 203 og melde deg på. Husk å merke melding med avsender, og hva henvendelsen gjelder.

Senteret er stengt denne dagen da ansatte deltar på seminaret.

 

 

 

 

Enesamtaler, åpent hus og andre ting:

Enesamtale/ støttesamtale:

For at du skal være sikker på at det er tid hos en av oss til en samtale er det lurt å avtale tid på forhånd. Nye henvendelser tas opp på personalmøtet på tirsdager og den faglige veileder som blir samtalepartner tar kontakt kort tid etter. Det er også mulig med samtaler pr telefon og på sosiale medier (Skype, Teams). Vi kan også ta oss en tur ute i det fri om du har lyst til det.

Innomstikk :

Vi åpner nå gradvis opp for Innomstikk i stuen. I første omgang på onsdager fra kl.10.00 – 14.00 og torsdager fra kl. 14.00- 18.00. Det er lurt å følge med på FB, hjemmesiden vår og Instagram for fortløpende informasjon. Vi gleder oss til å treffe deg igjen og vise deg hvordan det utvidete stue- og hobbyområdet har blitt. Det er alltid en ansatt i stuen i åpningstidene.

Rommene på senteret:

Rommene i brukersonen er åpne onsdager og torsdager på gitte tidspunkt. Vi gleder oss veldig til vi kan åpne helt opp for aktiviteter igjen. Kontorområdet er forbeholdt personalet. Samtalerom brukes ved enesamtale.

Mat og drikke:

Vi serverer te og kaffe. Du må gjerne ha medbrakt mat.

Nyhetsbrev:

Blir sendt ut annenhver måned på mail og post til de som er påmeldt.  Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Send oss gjerne en mail eller SMS om du vil avmeldes/ eller ha en pause.

 

NOK. Sør- Vest har ett røykfritt miljø, gjelder også el. sigaretter.

Husk å melde deg på den aktiviteten du vil delta på, dagen før, innen kl. 14.00. Du bruker SMS tlf. 926 57 203 til påmelding. Hjertelig velkommen!

 

 SANDNES:

Her er den nye delen av senteret i Langgt. 41, 4 etasje. Rommene er lys og innbydende.

 Velkommen innom!

 

 

 HAUGESUND:

Hei!

Vi er tilbake på kontoret i Haugesund igjen etter sommerferien.

Kontoret er i Helsehuset, Sørhauggata 111, 4 etasje. Det er et trivelig kontor med fantastisk utsikt.

Vi har åpent onsdag, torsdag og fredag i oddetallsuker. Du treffer faglig veileder Bente der.

Ønsker du samtale kan du ta kontakt på telefon 51 97 19 00, sms 926 57 203,

eller post@nok-sorvest.no

 

Åpningstider i Haugesund, høsten -21

September:

Uke 35

Onsdag 01. september kl. 10. 00 – 15.30

Torsdag 02.september kl. 10.30 – 18.00

Fredag 03. september   kl. 08.00 – 14.00

 

Uke 37

Onsdag 15.september   kl. 10.00 – 15.30

Torsdag 16.september kl. 10.30 – 18.00

Fredag 17.september   kl. 08.00 – 14.00

 

Uke 39

Onsdag 29.september   kl. 10.00 – 15.30

Torsdag 30. september kl. 10.30 – 18.00

Fredag 01.oktober       kl. 08.00 – 14.00

 

Oktober:

Uke 41

Onsdag 13.oktober       kl. 10.00 – 15.30

Torsdag 14.okober       kl. 10.30 – 18.00

Fredag 15.oktober        kl. 08.00 – 14.00

 

Uke 43

Onsdag 27.oktober       kl. 08.00 – 14.00

Torsdag 28.oktober      kl. 10.30 – 18.00

Fredag 29.oktober        kl. 08.00 – 14.00

 

 

EGERSUND:

Ønsker du en samtale hos oss i Egersund?

Ta kontakt på telefon 51 97 19 00, eller send sms på mobil 926 57 203 eller eventuell mail.

post@nok-sorvest.no  

I Egersund begynner vi å etablere et godt samarbeidsforhold til blant annet helsestasjonen, politiet og familievernkontoret. Vi ser frem til å være med på samarbeidsmøter fremover og å bli bedre kjent med kommunen. Fra og med onsdag 08. september utvider vi kontortiden og vil ha åpent både på onsdag og fredag i partallsuker i Egersund.

Kontor finner du i Arenessmauet 1, 3 etasje, Egersund.

Åpningstid er kl. 08.30- 15.00 på onsdager og fredager i partallsuker.

Du treffer faglig veileder Hanna der, fra kl. 08.30- 15.00.

Veibeskrivelse finner dere på hjemmesiden!

 

Velkommen!

 

 

 

 

Faste telefon- og åpningstider ved NOK. Sør-Vest, Sandnes:

Telefontid:

Alle dager fra kl. 10.00 – 14.00 (tirsdag kl. 12.00- 14.00 og onsdag til kl.17.00 obs! ny telefontid)

Innomstikk tider, fra 08. september- 21 :  

Onsdag    kl. 10.00 – 14.00

Torsdag   kl. 14.00 – 18.00

 

Besøksadresse: Langgt. 41, 4 etasje, 4306 Sandnes

Hjemmeside:  www.nok.sorvest.no

E-mail: post@nok-sorvest.no

Telefonnummer: 51 97 19 00

Mobilnr. 926 57 203 – SMS skal sendes til dette nr. Merk med hvem meldingen er til og avsender.

Skulle du ha behov for noen å snakke med når NOK. Sør-Vest er stengt kan du ringe;

Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte. (tidligere Landsdekkende støttetelefon)

Tlf. nr. 800 57 000

Det er nå gratis å ringe til Hjelpetelefonen uansett hvilket telefonabonnement en har. Fra utlandet er det egne takster.

 

Kirkens SOS: 224 00 040 -gratis, døgnåpent

Mental helse hjelpetelefon: 116 123 – gratis, døgnåpent

VO- linjen: 116 006 – gratis, døgnåpent

 

Vennlig hilsen oss ved NOK. Sør-Vest

Lasse, Nina, Bente, Marit, Beggi, Hanna, Emilie, Irene, Ellen Sofie og Almaz

 

Våre generelle smitteverntiltak finner du på hjemmesiden vår www.nok.sorvest.no