Nyhetsbrev for november og desember- 21

HEI PÅ DEG!

Da er det tid for nyhetsbrev igjen! Vi har nå åpnet opp miljøet for Åpent hus på onsdager, kl. 10.00 -14.00 og torsdager kl. 14.00 -18.00. Det er veldig kjekt at dere kommer innom og bruker miljøet. I november og desember har vi forskjellige arrangementer som du kan være med på hvis du har lyst.

Vi gleder oss til å treffe deg igjen i stua.

Dersom du trenger en prat, kan du kontakte oss for å avtale enesamtale her på senteret, eller på telefon/ sosiale medier (Teams, o.l), eller vi kan ta oss en tur ute i det fri. Kontakt oss på vårt vanlige tlf.nr. 51 97 19 00, eller tlf.nr. 926 57 203 for å avtale. Vi følger de fastsatte smittevernreglene; se vår hjemmeside www.nok-sorvest.no

Vi er her fortsatt!

 

 Her er noen gode ord fra daglig leder, Lasse:

Endelig kommer vinteren! Eller er det slik? Vinteren er en tid hvor vi gjerne er mer inne. Noen av oss har glede av det, andre av oss ikke. Noen kjenner på at «kravet» i samfunnet blir litt mindre til å være sosial, andre kjenner på at man mister muligheter og at ensomheten kanskje øker.

Her på Nok. Sør-Vest er vi åpne på samme måte, samme mennesker og god kaffe. Stuen er åpen onsdag og torsdag med mulighet til å gjøre hobbyaktiviteter, spille spill, eller å bare være. Ellen Sofie står klar med både kaffe eller te og ett smil. Og vi svinser innom vi andre også 😊

Det blir noen turer bort på personalet før jul og dermed og noen enkeltdager senteret er helt stengt. Husk at da er Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte 800 57 000 og VO linjen 116 006 åpne. Begge tilbudene er gratis og åpne hele døgnet alle dager i året. Vi skal på landskonferanse til Trondheim, og opplæring med RVTS Vest slik vi kan gi ett enda bedre tilbud.

Vi er og kjempeglade for at vi igjen kan ha julebord! Tenk å endelig kunne ha julebord igjen med dere 😊 Enda mer av «normalen» faller på plass for oss. Håper vi ser deg 16. desember! Mer info lenger nede i nyhetsbrevet.

Denne gang vil jeg avslutte med å ønske dere alle en flott start på vinteren, og mulighetene i denne tiden, med ett lite dikt jeg lånte av noen andre og som er like gjeldende uten ski:

 

En liten skitur er alt som skal til,
for å jage bort stresset slik som jeg vil,
du verden, hvor deilig med vinter og snø,
så lett å rømme fra problemer i kø.

  • Hentet fra tekstforslag.com

Lasse Hjelmervik 25.10.21

 

Faste aktiviteter pr. i dag:

  • Enesamtaler
  • Gruppetilbud
  • Åpent hus, onsdag og torsdag med forskjellige aktiviteter.

Hvis du har innspill eller ønsker ang tilbudet her på senteret setter vi pris på om du kontakter oss på mail eller sms.

Temakvelder: er utsatt frem til januar- 22.

 

Torsdagsaktiviteter:

I november har vi tenkt å ha forskjellige aktiviteter fra kl. 14.30- 17.30. Håper du har lyst til å komme og være med.  Du treffer Ellen Sofie og en av oss andre i stua.

Torsdag 04. november: Fargelegging / pusling av puslespill.

Torsdag 11. november: Lage, pynte, og spise muffins.

Torsdag 18. november: Baking og pynting pepperkaker og pepperkakehus.

Torsdag 25 november: Juleverksted- laging av b.la. kort, julekuler.

Velkommen skal du være!

På hjemmesiden under «Aktivitet» ligger kalenderen vår, og der finner du de forskjellige aktivitetene vi har å tilby fremover.

 

Hvis du har lyst å komme på noen av arrangementene er det fint om du gir oss beskjed dagen før pga smittevern tiltak. «Første mann til mølla» Du bruker sms 926 57 203 til påmelding.

 

 

 

 Arrangementer i november og desember:

Brukermøte

Velkommen på brukermøte på senteret onsdag 24.november kl. 16.00-17.00

Brukermøtet er åpent for alle som benytter seg av senteret. Brukermøtet er en mulighet for å påvirke de ulike tilbudene på senteret.

Ulike tilbud på senteret;

  • Gruppetilbud
  • Åpent hus
  • Samtaler
  • Julebord
  • Sommertur

 

Brukerrepresentant, Elena Frafjord, og ansatt Marit Svåsand-Ørestrand deltar på brukermøtet. Elena deltar også på senterets styremøter for å sikre en god dialog mellom senteret og brukerne.

 

Her er noen ord fra brukerrepresentanten vår:

Hei. Jeg heter Elena og opprinnelig er fra Russland. I slutten av 2010 flyttet jeg til vakre Norge. Siden 2014 bor i Sandnes! Jeg er utdannet som billedkunstlærer. Gift og har 2 små barn. Bruker Nok Sør-Vest senteret som ressurs og støtte siden september 2012.

 

 

 «Pappas hemmelighet» 

 Mandag 29. november- kl. 18.00- 20.00 i KINOKINO i Sandnes.

Foredraget er gratis, men krever påmelding. Meld deg på her: https://forms.office.com/r/BRNP3Cctpx

 

 

 Nok. Sør-Vest er stolte av at vi sammen med Vilde B. Hansen kan bidra til en gripende og givende kveld med utsatte menn som bakteppe.

Forfatter Vilde Bratland Hansen og hennes far Odd Werner Hansen holder foredrag om hvordan overgrepene Odd Werner ble utsatt for, har påvirket ham og resten av familien. De vil også snakke om hvorfor de forteller om sin historie i boken «Pappas hemmelighet.

Da Vilde Bratland Hansen var 20 år, fikk hun vite at faren hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep fra han var ni til han ble seksten. Boken handler om hvordan en familie blir berørt av at far i familien har vært utsatt for seksuelle overgrep og ikke har fortalt noen om det.

Forfatter Vilde Bratland Hansen og hennes far ønsker vise hvordan tausheten rundt seksuelle overgrep påvirker barn som pårørende. De vil snakke om hva som gjør det særlig vanskelig for menn å fortelle om overgrep. Og ikke minst hvor viktig det er å fortelle om traumer for å kunne bedre livskvaliteten, til både utsatte og pårørende. Vilde og hennes far vil også formidle at det er mulig å mestre livet, på tross av traumene man er blitt påført.

Vi lar Finn Skårderuds omtale av boken gi en liten smakebit; «Pappas hemmelighet er en meget viktig bok om seksuelle overgrep og om hvordan det kan ramme flere generasjoner. En ærlig, personlig og også faglig bok som kan hjelpe andre.» – Finn Skårderud, psykiater, professor og forfatter.

Du får også høre fra Pårørendesenteret i Sandnes som vil holde et faglig innlegg.

Arrangementet er gratis og varer to timer, og gjennomføres i samarbeid med Redd barna og Stiftelsen Dam.

 

 

 

Julebord for brukere og pårørende. 

Torsdag 16. desember, kl 17.00- 19.30.

Du er hjertelig velkommen til julebord her på senteret!

Vi serverer god mat og koser oss sammen rundt bordet. Du tar med godt humør!

Har du lyst til å være med på det praktiske med borddekking, underholdning eller rydding setter vi stor pris på det. Ta da kontakt med en av oss ansatte.

Meny:

Juletallerken og dessert.

Bindene påmelding innen 05.desember, og det er gratis!!

 

 

 

Enesamtaler, åpent hus og andre ting:

Enesamtale/ støttesamtale:

For at du skal være sikker på at det er tid hos en av oss til en samtale er det lurt å avtale tid på forhånd. Nye henvendelser tas opp på personalmøtet på tirsdager og den faglige veileder som blir samtalepartner tar kontakt kort tid etter. Det er også mulig med samtaler pr telefon og på sosiale medier (Skype, Teams). Vi kan også ta oss en tur ute i det fri om du har lyst til det.

Åpent hus :

Vi åpner nå gradvis opp igjen for å komme innom og bruke stuen/ hobbyrommet. I første omgang på onsdager fra kl.10.00 – 14.00 og torsdager fra kl. 14.00- 18.00. Det er lurt å følge med på FB, hjemmesiden vår og Instagram for fortløpende informasjon. Vi gleder oss til å treffe deg igjen og vise deg hvordan det utvidete stue- og hobbyområdet har blitt. Det er alltid en ansatt i stuen i åpningstidene.

Rommene på senteret:

Rommene i brukersonen er åpne onsdager og torsdager på gitte tidspunkt. Vi gleder oss veldig til vi kan åpne helt opp for aktiviteter igjen. Kontorområdet er forbeholdt personalet. Samtalerom brukes ved enesamtale.

 Mat og drikke:

Vi serverer te og kaffe. Du må gjerne ha medbrakt mat.

Nyhetsbrev:

Blir sendt ut annenhver måned på mail og post til de som er påmeldt.  Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Send oss gjerne en mail eller SMS om du vil avmeldes/ eller ha en pause.

 

 

NOK. Sør- Vest har ett røykfritt miljø, gjelder også el. sigaretter.

 

Vi setter pris på om du melder deg på den aktiviteten du vil delta på, dagen før, innen kl. 14.00. Du bruker SMS tlf. 926 57 203 til påmelding.

Hjertelig velkommen!

 

 ANNET:

 Stengt:

NOK. Sør-Vest er stengt 30. november- 02. desember da vi er i Trondheim på landskonferanse. Vi er tilbake fredag 03. desember.

Vi har også stengt 08. og 09. desember da vi er på kurs i Bergen, og er tilbake fredag 10. desember.

Juleferien- 21: Datoene er ikke helt bestemt ennå, men følg med på hjemmesiden for oppdatering.

 

 

 SANDNES:

Her er den nye delen av senteret i Langgt. 41, 4 etasje. Rommene er lys og innbydende.

 

 Velkommen innom!

 

 

HAUGESUND:

Hei!

Ønsker du en samtale hos oss i Haugesund?

Ta kontakt på telefon 51 97 19 00, eller send sms på mobil 926 57 203 eller eventuelt på mail post@nok-sorvest.no

Kontoret er i Helsehuset, Sørhauggata 111, 4 etasje. Det er et trivelig kontor med fantastisk utsikt.

Vi har åpent onsdag, torsdag og fredag i oddetallsuker. Du treffer faglig veileder Bente der.

 

Åpningstider i Haugesund, vinteren -21

November:

Uke 45

Onsdag- 10. november- kl. 10.00- 15.30

Torsdag- 11. november, stengt pga kurs

Fredag – 12. november- kl. 08.00- 14.00

 

Uke 47

Onsdag – 24. november- kl. 10.00- 15.30

Torsdag -25. november- kl. 10.30- 18.00

Fredag –  26. november-  kl. 08.00- 14.00

 

Desember:

Uke 50

Onsdag – 16. desember- kl. 10.30- 18.00

Torsdag – 17. desember- kl. 08.00- 14.00

 

Vi åpner igjen i januar 2022;

 Januar:

Uke 1

Onsdag 05. januar-  kl. 10.00 – 15.30

Torsdag 06. januar- kl. 10.30 – 18.30

Fredag  07. januar – kl. 08.00- 14.00

 

 

 

 

 

EGERSUND:

Hei!

Ønsker du en samtale hos oss i Egersund?

Ta kontakt på telefon 51 97 19 00, eller send sms på mobil 926 57 203 eller eventuelt på  mail

post@nok-sorvest.no

I Egersund begynner vi å etablere et godt samarbeidsforhold til blant annet helsestasjonen, politiet og familievernkontoret. I november skal vi ha møte med Levekårsutvalget for å presentere NOK. Sør-Vest. Vi ser frem til å være med på samarbeidsmøter fremover og å bli bedre kjent med kommunen.

 

Det er stadig nye brukere som kontakter oss og vil ha samtaler. Vi underviser også på 6 trinn, b.la Gamleveien og Samfundets skole. Fra og med onsdag 08. september utvidet vi kontortiden og har nå åpent både på onsdag og fredag i partallsuker i Egersund.

Kontoret vårt finner du i Arenessmauet 1, 3 etasje, Egersund.

Åpningstid er kl. 08.30- 15.00 på onsdager og fredager i partallsuker.

På kontoret treffer du faglig veileder Hanna.

Veibeskrivelse finner dere på hjemmesiden!

 

Velkommen!

 

 

 

 Faste telefon- og åpningstider ved NOK. Sør-Vest, Sandnes:

Telefontid, gjelder også avd. Haugesund og  Dalane :

Alle dager fra kl. 10.00 – 14.00 (tirsdag kl. 12.00- 14.00 og onsdag til kl.17.00 obs! ny telefontid)

 

Åpent hus,  vinteren  – 21 :  

Onsdag    kl. 10.00 – 14.00

Torsdag   kl. 14.00 – 18.00

Besøksadresse: Langgt. 41, 4 etasje, 4306 Sandnes

 

Hjemmeside:  www.nok.sorvest.no  E-mail: post@nok-sorvest.no Telefonnummer: 51 97 19 00

Mobilnr. 926 57 203 – Sms skal sendes til dette nr. Merk med hvem meldingen er til og avsender.

 

Hvis du har behov for noen å snakke med når NOK. Sør-Vest er stengt kan du ringe;

Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte. (tidligere Landsdekkende støttetlf) Tlf. nr. 800 57 000

Det er nå gratis å ringe til Hjelpetelefonen uansett hvilket telefonabonnement en har. Fra utlandet er det egne takster.

 

Kirkens SOS: 224 00 040 -gratis, døgnåpent

Mental helse hjelpetelefon: 116 123 – gratis, døgnåpent

VO- linjen: 116 006 – gratis, døgnåpent

 

Vennlig hilsen oss ved NOK. Sør-Vest

Lasse, Nina, Bente, Marit, Beggi, Hanna, Emilie, Irene, Ellen Sofie og Almaz

 

 

Våre generelle smitteverntiltak finner du på hjemmesiden vår www.nok.sorvest.no