Nyhetsbrev for januar og februar – 22

HEI PÅ DEG!

Vi ønsker deg et riktig godt nyttår!

Nå i vinter har vi Åpent hus på onsdager, kl.11.00 -14.00 og torsdager, kl.14.00 -18.00. Det er veldig kjekt at dere kommer innom og hilser på og bruker både stua og aktivitetsdelen av stua.

Vi har forskjellige ting på tapetet i januar og februar som du kan være med på hvis du har lyst.

Gleder oss til å treffe deg i stua!

Dersom du trenger en prat kan du kontakte oss for å avtale enesamtale her på senteret, eller på telefon/ sosiale medier (teams, o.l), eller vi kan ta oss en tur ute i det fri. Kontakt oss på tlf.nr. 51 97 19 00, eller tlf.nr. 926 57 203 for å avtale. Vi følger de fastsatte smittevernreglene; se vår hjemmeside www.nok-sorvest.no

Vi er her fortsatt!

 

Her er noen ord fra daglig leder: 

GOD JUL OG GODT NYTTÅR 😊

Det er en setning som betyr mye for mange. For noen er det noe som er en tøff tid og for andre noe en ser frem til nesten hele året. Men for oss alle er det ofte en komplisert tid. En tid som vekker følelser.

Det at pandemien er i økning igjen gjør at man gjerne har enda mer tanker rundt julen i år. Det er flere som kjenner på redsel om å sitte i karantene i romjulen. Vi håper som alle at det ikke skjer noen av våre.

Senteret holder stengt i fra lille julaften og over nyttår. Vi er tilbake mandag 03 januar. Men det betyr heldigvis ikke at det ikke er noen å snakke med. Både lokalt gjennom kommunen og andre organisasjoner, men også regionalt gjennom hjelpetelefonen 800 57 000 og VO linjen 116 006. Ingen skal måtte være alene med sine tanker, heller ikke i julen.

Ett nytt år og mye spennende skjer. Vi får gleden av å ha to nye studenter med oss denne våren også. Sonia Othilia og Elin kommer og skal være hos oss fra januar til juni. Dere kommer til å kunne bli kjent med dem både i stuen, grupper og på telefon. Vi gleder oss 😊

Haugesund avdelingen kommer også til å vokse i 2022. Haugesund kommune har valgt å gå inn i ett 4 årlig samarbeid og vi gleder oss til å kunne være enda mer tilgjengelige på Haugalandet/Nordfylket!

Da gjenstår det bare å si GOD JUL OG GODT NYTTÅR. Vi ønsker å takke for at vi har fått gå veien sammen med dere i 2021 og vi gleder oss til å fortsette på denne veien i 2022.

Sammen finner vi veien videre!

Lasse, 13.12.21

 

Faste aktiviteter pr. i dag:

  • Enesamtaler
  • Gruppetilbud
  • Åpent hus, onsdag og torsdag med forskjellige aktiviteter.
  • Temakvelder

Hvis du har innspill eller ønsker ang tilbudet her på NOK. Sør- Vest kan du kontakte brukeransvarlig Marit eller brukerrepresentant Elena på mail;  bruker@nok-sorvest.no eller sms 92 65 72 03.

På hjemmesiden under «Aktivitet» ligger kalenderen vår, og der finner du de forskjellige aktivitetene vi har å tilby fremover.

Hvis du har lyst å komme på noen av arrangementene er det fint om du gir oss beskjed dagen før pga smittevern tiltak. «Første mann til mølla» Du bruker sms 926 57 203 til påmelding- husk å merke med avsender og mottaker.

 

Andre ting som skjer på senteret:

Temakvelder:

Januar: Månedens tema er kommunikasjon.

Onsdag 26. januar- 22, kl. 18.00-20.00.

Vi ønsker å få invitere dere til en temakveld her hos oss. I forbindelse med at vi fremover vil arrangere ulike temakvelder, ser vi at dette kan være en god anledning til også å invitere inn samarbeidspartnere. Andre instanser som også vil bli invitert er bl.a. enkelte andre DPS`er, Krisesenteret, Pårørendesenteret, ROS, Barneverntjenester og sexologisk nettverk i Rogaland. Invitasjonen vil også gå ut til brukere.

Denne gangen vil temaet være kommunikasjon; «Hva forteller følelsene mine meg! Og hvordan kan jeg formidle disse videre til de som står meg nærmeste?». Dette forstått uti fra en traumekontekst.

Vi får besøk av Randi Mossefinn som er familieterapeut og klinisk barnevernspedagog. Hun er i gang med master i Familieterapi og systemisk praksis, jobbet som behandler på ATV i mange år og starter i ny jobb ved RKBU (Regionalt kunnskapssenter for barn og unge) i januar.

Dette gleder vi oss stort til og håper dere har mulighet for å delta. Nok. Sør-Vest tenker at dette kan være en fin anledning for å legge til rette for et samarbeid mellom instansene, noe som kan gjøre tilbudet til vår felles målgruppe ennå bedre. Arrangementet finner sted i våre lokaler i Langgt. 41 i Sandnes, onsdag 26.01.22, kl. 18 – 20. Vi har begrenset med plasser og plassene vil bli tilbudt de første som melder seg på, etter «første mann til mølla» prinsippet.

Vi vet ikke ennå hvordan pandemien vil påvirke. Vi får områ oss etter beste evne når nye anbefalinger inntreffer.

Flott om dere skriver hvilken instans dere representerer og melder avbud dersom dere blir forhindret fra å komme.

Påmelding til

post@nok-sorvest.no

 

 

Februar: Månedens tema er pårørende i fokus.

Onsdag 23. februar- 22, kl. 18.00-20.00. 

Vi får da besøk fra  Veiledningssenter for pårørende som vil snakke om:

«Hvordan kan pårørende ivareta seg selv i en krevende livssituasjon»?

Påmelding til post@nok-sorvest.no  «første mann til mølla» – med forbehold om endringer ifht Covid.

 

Velkommen

 

 

Gruppetilbud februar 2022 for foresatte til barn som har vært utsatt for seksuelle overgrep.

Vi hos Nok.Sør-Vest vil i februar 2022 arrangere en temagruppe over tre kvelder for foresatte til barn som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Gruppen vil finne sted i Nok. sine lokaler i fjerde etasje i Langgata 41, i Sandnes. Vi vil møtes på onsdager kl. 17.00 – 19.00.  Påmeldingsfrist:17. jan- 22

Datoene blir:

  • Onsdag, 02. februar
  • Onsdag, 09. februar
  • Onsdag, 16. februar

 

Temagruppen er for deg som er foresatt og har barn som har vært utsatt for seksuelle overgrep og incest. Barna kan være over og under 18 år. Her har du muligheten til å treffe andre som er i en lignende situasjon som deg. Gruppen er for deg som ønsker informasjon, både fra fagfolk som jobber med mennesker som har blitt utsatt for seksuelle overgrep, men også fra andre som har kjent på hvordan det er å være pårørende til noen som er utsatt for seksuelle overgrep. Seksuelle overgrep anses ofte som vanskelig og tabu å snakke om i vårt samfunn. Her vil du få muligheten til både å snakke om hvordan det påvirker deg, men også hvordan en kan ta vare på egne behov i en slik situasjon.

Vi er opptatt av at deltakerne i gruppen skal være trygge – både på oss som gruppeledere, og på innholdet i gruppen. Vi ønsker derfor å gjennomføre forsamtaler med alle som er interessert i å være med i gruppen. Forsamtalene gjennomføres i Nok. sine lokaler. Hvis du har spørsmål til opplegget, eller ønsker å melde deg på, så kan du kontakte oss på:

Tlf.51 97 19 00

Sms: 92 65 72 03

Epost: post@nok-sorvest.no

 

 

 

 Gruppetilbud mars, 2022 for unge kvinner ved Nok. Sør-Vest.

Vi hos Nok. Sør-Vest vil i mars 2022 arrangere en temagruppe over tre kvelder for unge kvinner mellom 16 og 23 år. Gruppen vil finne sted i Nok. Sør-Vest sine lokaler i fjerde etasje i Langgata 41, i Sandnes. Vi vil møtes på onsdager kl. 17.00-19.00. Påmeldingsfrist: 21. februar- 22

Datoene blir:

  • 02. mars
  • 09.  mars
  • 16. mars

 

Temagruppen er for deg som er mellom 16 og 23 år, som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Gruppen er for deg som ønsker å sortere det som har skjedd, for å kunne rette blikket fremover. Gruppen er for deg som ønsker å kunne snakke med andre som har opplevd seksuelle overgrep og få informasjon fra fagfolk som jobber med mennesker som har blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Vi er opptatt av at deltakerne i gruppen skal være trygge – både på oss som gruppeledere, og på innholdet i gruppen. Vi ønsker derfor å gjennomføre forsamtaler med alle som er interessert i å være med i gruppen. Forsamtalene gjennomføres i Nok. Sør- Vest sine lokaler, eventuelt over telefon. Hvis du har spørsmål til opplegget, eller ønsker å melde deg på, så kan du kontakte oss på:

Tlf.51 97 19 00

Sms: 92 65 72 03

Epost: post@nok-sorvest.no

 

 

 

 Enesamtaler, åpent hus og andre ting:

Enesamtale/ støttesamtale:

For at du skal være sikker på at det er tid hos en av oss til en samtale er det lurt å avtale tid på forhånd. Nye henvendelser tas opp på personalmøtet på tirsdager og den faglige veileder som blir samtalepartner tar kontakt kort tid etter. Det er også mulig med samtaler pr telefon og på sosiale medier (Skype, Teams). Vi kan også ta oss en tur ute i det fri om du har lyst til det.

Åpent hus :

Vi har åpnet opp igjen for å komme innom og bruke stuen/ hobbyrommet. I første omgang på onsdager fra kl.11.00 – 14.00 og torsdager fra kl. 14.00- 18.00. Det er lurt å følge med på FB, hjemmesiden vår og Instagram for fortløpende informasjon. Vi gleder oss til å treffe deg i stue- og / eller i hobbyområdet vårt. Det er alltid en ansatt i stuen i åpningstidene.

Rommene på senteret:

Rommene i brukersonen er åpne onsdager og torsdager på gitte tidspunkt. Vi gleder oss veldig til vi kan åpne helt opp for aktiviteter igjen. Kontorområdet er forbeholdt personalet. Samtalerom brukes ved enesamtale.

Mat og drikke:

Vi serverer te og kaffe. Du må gjerne ha medbrakt mat.

Nyhetsbrev:

Blir sendt ut annenhver måned på mail og post til de som er påmeldt.  Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Send oss gjerne en mail eller SMS om du vil avmeldes/ eller ha en pause.

 

NOK. Sør- Vest har ett røykfritt miljø, gjelder også el. sigaretter.

Vi setter pris på om du melder deg på den aktiviteten du vil delta på, dagen før, innen kl. 14.00. Du bruker SMS tlf. 926 57 203 til påmelding, husk å merke med avsender og mottaker.

 Hjertelig velkommen!

 

 

 HAUGESUND:

 

Vi ønsker alle brukere av tilbudet, og alle våre samarbeidspartner i Haugesund, en riktig god jul og et godt nyttår.

Hei!

Ønsker du en samtale hos oss i Haugesund?

Ta kontakt på telefon 51 97 19 00, eller send sms på mobil 926 57 203 eller eventuelt på mail post@nok-sorvest.no

Kontoret er i Helsehuset, Sørhauggata 111, 4 etasje. Det er et trivelig kontor med fantastisk utsikt.

Vi har åpent onsdag, torsdag og fredag i oddetallsuker. Du treffer faglig veileder Bente der.

 

Åpningstider i Haugesund, vinteren – 2022

Januar

Uke 1

Onsdag  05. januar-  kl. 10.00 – 15.30

Torsdag 06. januar- kl. 10.30 – 18.00

Fredag   07. januar – kl. 08.00- 14.00

 Uke 3

Onsdag 19. januar – kl. 10.00 – 15.30

Torsdag 20. januar – kl.10.30 – 18.00

Fredag  21.  januar  – kl. 08.00 – 14.00

 

Februar

Uke 5

Onsdag  02.februar- kl. 10.00 – 15.30

Torsdag 03.februar- kl. 10.30 – 18.00

Fredag  04. februar – kl. 08.00 – 14.00

Uke 7

Onsdag 16.februar- kl. 10.00 – 15.30,

Torsdag 17. februar- kl. 10.30 – 18.00

Fredag  18.februar- kl. 08.00 – 14.00

 

 

EGERSUND:

 

Vi ønsker alle brukere av tilbudet, og våre samarbeidspartner i Egersund, en riktig god jul og et godt nyttår.

Hei!

Ønsker du en samtale hos oss i Egersund?

Ta kontakt på telefon 51 97 19 00, eller send sms på mobil 926 57 203 eller eventuelt på mail

post@nok-sorvest.no

I Egersund har vi et godt etablert samarbeidsforhold til blant annet helsestasjonen, politiet, familievernkontoret og levekårsutvalget. Vi ser frem til å være med på samarbeidsmøter fremover og å bli enda bedre kjent med kommunen.

Det er stadig nye brukere som kontakter oss og vil ha samtaler. Vi underviser også på 6 trinn, b.la ved Gamleveien og Samfundets skole. Fra og med onsdag 08. september-21 utvidet vi kontortiden og vil ha åpent både på onsdag og fredag i partallsuker i Egersund.

Kontoret vårt finner du i Arenessmauet 1, 3 etasje, Egersund.

Åpningstid er kl. 08.30- 15.00 på onsdager og fredager i partallsuker.

På kontoret treffer du faglig veileder Hanna.

Veibeskrivelse finner dere på hjemmesiden!

Velkommen!

 

 

 

 Faste telefon- og åpningstider ved NOK. Sør-Vest,  Sandnes:

Telefontid, gjelder også avd. Haugesund og Dalane (Egersund) :

Alle dager fra kl. 10.00 – 14.00 (tirsdag kl. 12.00- 14.00 og onsdag til kl.17.00 obs! ny telefontid)

Åpent hus,   vinteren  – 22 :  

Onsdag    kl. 11.00 – 14.00

Torsdag   kl. 14.00 – 18.00

Besøksadresse: Langgt. 41, 4 etasje, 4306 Sandnes

Hjemmeside:  www.nok.sorvest.no  E-mail: post@nok-sorvest.no Telefonnummer: 51 97 19 00

Mobilnr. 926 57 203 – Sms skal sendes til dette nr. Merk med hvem meldingen er til og avsender.

 

Hvis du har behov for noen å snakke med når NOK. Sør-Vest er stengt kan du ringe;

Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte. (tidligere Landsdekkende støttetlf) Tlf. nr. 800 57 000

Det er nå gratis å ringe til Hjelpetelefonen uansett hvilket telefonabonnement en har. Fra utlandet er det egne takster.

Kirkens SOS: 224 00 040 -gratis, døgnåpent

Mental helse hjelpetelefon: 116 123 – gratis, døgnåpent

VO- linjen: 116 006 – gratis, døgnåpent

 

Vennlig hilsen oss ved NOK. Sør-Vest

Lasse, Nina, Bente, Marit, Beggi, Hanna, Emilie, Irene og Almaz.

 

 

 

Våre generelle smitteverntiltak finner du på hjemmesiden vår www.nok.sorvest.no